Διακήρυξη της ΔΑΣ Χίλτον για τις εκλογές του σωματείου. Στηρίζουμε ΔΑΣ-Παλεύουμε ενωμένοι!

FacebookTwitterGoogle+Share

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ  Δ.Α.Σ.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο να στηρίξουν τον συνδυασμό της Δ.Α.Σ. στην προσπάθεια που κάνουμε για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στο επιχειρησιακό σωματείο.

Έχεις πείρα… Δεν τα διπλώσαμε ποτέ. 

  • Συντονίζουμε τη δράση μας με το κλαδικό Συνδικάτο και δεκάδες ακόμα επιχειρησιακά σωματεία άλλων ξενοδοχείων, γιατί ξέρουμε πως τα προβλήματα μας δεν είναι ατομικά, ούτε αφορούν μόνο εμάς αλλά όλους τους συναδέλφους του κλάδου.
  • Όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα και έξω από το ξενοδοχείο Hilton παλέψαμε για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων, για να έχουμε όλοι μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Μέσα από τις μάχες που δώσαμε και κατά την διάρκεια της πανδημίας, υπερασπιζόμενοι τα κεκτημένα των εργαζομένων, αποκαλύψαμε τον στρατηγικό χαρακτήρα των μέτρων της κυβέρνησης.
  • Συμβάλλαμε στο να μην περάσει το κλίμα φόβου, μοιρολατρίας, ανοχής και αναμονής, να μην ταυτιστούν οι εργαζόμενοι και το κίνημα με τα κέρδη της εργοδοσίας που βγήκαν από τη δική μας εκμετάλλευση.
  • Δεν ρίξαμε τον πήχη των διεκδικήσεων και δεν υποχωρήσαμε από την πάλη για ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας.
  • Κάναμε προσπάθεια να μην περάσει η σιγή νεκροταφείου που επιδίωκε η εργοδοσία απέναντι σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα.
  • Παλεύαμε το κράτος και η εργοδοσία να καλύψουν το εισόδημά μας, όσο η πλειοψηφία του σωματείου ζητούσε να πληρωνόμαστε με δωροεπιταγές, παλεύαμε να γυρίσουν όλοι στη δουλειά, να μην γίνει καμία μείωση μισθών, να μην περάσει στην πράξη το νέο νομοσχέδιο- έκτρωμα.
  • Δώσαμε μάχες με παρεμβάσεις- κινητοποιήσεις- καταγγελίες για να δουλεύουν τα πόστα με το αναγκαίο προσωπικό και όχι υποστελεχωμένα.

Για όλους αυτούς τους λόγους και άλλους πολλούς που όλοι γνωρίζουμε, 

είναι ΤΩΡΑ η ώρα να αλλάξουμε τους συσχετισμούς 


ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ!

Μπροστά στην κρισιμότητα των εξελίξεων, οι εργαζόμενοι καλούνται να επιλέξουν εάν θα συνεχίσει να έχει την πλειοψηφία η παράταξη του ΕΝΙΑΙΟΥ η οποία όλα αυτά τα χρόνια ταυτιζόταν με τα συμφέροντα του εργοδότη.  

Τι να πρωτοθυμηθούμε…

  • Ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα θα αναφέρουμε την χαρακτηριστική αφωνία τους όσον αφορά στο κλείσιμο του ξενοδοχείου, κάτι που δεν διαψεύδει ούτε η Ιονική.
  • Είναι εκκωφαντική η σιωπή αλλά και η απραξία τους μπροστά στον κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο 350 οικογένειες.
  • Από πέρυσι έχουν χάσει την δουλεία τους 50 συνάδελφοι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενώ άλλοι 300 ελαστικά εργαζόμενοι συνεχίζουν να είναι στα αζήτητα. Για όλα αυτά δεν έβγαλαν ούτε μία ανακοίνωση!
  • Επέδειξαν παντελή αδιαφορία σε όλη τη διάρκεια των 15μηνών πανδημίας για το πού είναι, πώς περνάνε, αν τα βγάζουν πέρα οι συνάδερφοι μας. Αδιαφόρησαν για τα σοβαρά προβλήματα καθημερινής επιβίωσης ενώ για να μην επιβαρύνουν τον εργοδότη, δεν έκαναν χρήση του ταμείου αλληλοβοήθειας που υπάρχει γι’ αυτόν τον σκοπό.
  • Θα είναι άδικο να μην αναφερθούμε στην παντελή έλλειψη διαφάνειας στα οικονομικά του σωματείου, βιβλία – αποδείξεις -αποφάσεις κτλ, όλα κρυμμένα από τα μάτια των εργαζομένων ακόμα και μελών της ελεγκτικής επιτροπής. Αγνοούνται(!!!)τα έσοδα από τις λαχειοφόρους, τις συνδρομές και τις εκδρομές.
  • Παίρνουν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς, όπως η μείωση 10% στον μηνιαίο μισθό σε όσους εργάστηκαν τους μήνες του Lockdown. Πού ακούστηκε οι εργαζόμενοι να δανείζουν στην επιχείρηση για ένα χρόνο και να τους τα επιστρέφει άτοκα;!!
  • Έκαναν τα στραβά μάτια όσο η εργοδοσία πρόσθετε το μισάωρο διάλλειμα ακόμα και στα 4ώρα- κάτι το οποίο κόπηκε μόνο μετά από την παρέμβαση της Δ.Α.Σ.
  • Δεν είπανε κουβέντα ούτε όταν η εργοδοσία πλήρωνε μισές τις κανονικές άδειες, όταν αρνήθηκε να πληρώσει τις οφειλόμενες άδειες του 2020 με αποτέλεσμα να χάσουν οι εργαζόμενοι το επίδομα Ειδικού Σκοπού για τον Ιούνιο.
  • Υπέγραψαν μια σύμβαση που ενσωματώνει όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις της κλαδικής, σπαστά ρεπό, μισθό νεοεισερχόμενων, διευθέτηση ωραρίου κ.α. Αυτό βέβαια δεν μας κάνει εντύπωση μιας και ο ίδιος ο πρόεδρος του σωματείου μας δήλωσε πως συμφώνησε με την κλαδική σύμβαση σε τέτοιο βαθμό, που την «ψήφισε με τα δύο του χέρια» στην Ομοσπονδία.

Δεν πρέπει να πιστέψουμε τις ψεύτικες υποσχέσεις τους για εθελούσιες & διασφάλιση των θέσεων εργασίας, τώρα που το ξενοδοχείο ΚΛΕΙΝΕΙ! Έτσι κι αλλιώς έχουν αποδείξει πως πορεύονται με τη «λογική του μικρότερου κακού» και στόχος τους πάντα είναι να κερδίζει ο εργοδότης. 

Η εργοδοσία φοβάται την δύναμη των εργαζομένων. Ειδικά αυτή τη περίοδο είναι πιο σημαντικό από ποτέ για αυτούς, να είμαστε διαιρεμένοι, για αυτό αρνούνται να γράψουν όλους τους εργαζόμενους στο σωματείο ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, διασπασμένοι, αδύναμοι και τελικά υποταγμένοι.  Είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την εργοδοσία σε αυτή τη φάση να μπορεί να μας καθοδηγεί προς ανώδυνα και ανέξοδα μονοπάτια για αυτό και προτάσσει την ψήφο στο «ΕΝΙΑΙΟ», γιατί θέλει ένα σωματείο υποχείριο, για αυτό και σκούζουν τα παπαγαλάκια της τόσο καιρό παριστάνοντας τους σωτήρες!

Όλα αυτά την στιγμή που κυβέρνηση, εργοδότες & ΓΣΕΕ, δώσανε την χαριστική βολή στο 8ωρο, στην πληρωμή και αποζημίωση υπερωριών, στην δυνατότητα του εργαζόμενου να συνδικαλίζεται, να αγωνίζεται, να απεργεί. Τώρα είναι η ώρα να πάρουν οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

 

Η  ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ Δ.Α.Σ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ !
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Δ.Α.Σ. ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ

07.00-17.30 Training Room